Kırışıklık Giderme ve Tedavisi

Yaşlanma belirtilerinden en etkili olanı cildin kırışmasıdır. Bu yazımızda kırışıklık nedir? Neden oluşur? Kırışıklık giderme ve tedavisi nelerdir? Konularına yer vereceğiz. Keyifli okumalar.

Kırışıklık Nedir?

Ciltte yer alan kolajen miktarının azalması ve cildin elastikiyetini kaybetmesi ile kırışıklık meydana gelmektedir. Bu konuda en etkili faktör yaşın ilerlemesidir. Özellikle yüzde ve boyunda oluşan kırışıklıklar gözle görünür olduğu için kişiyi rahatsız etmektedir. Yüz de ise en çok görüldüğü yerler, göz çevresi, alın ve kaş arası bölgesidir.

Kırışıklık Neden Oluşur?

Kırışıklığın oluşmasında tek bir faktör etkili değildir. Kırışıklık için bir çok etken mevcuttur. Bunları madde madde ele alacak olursak;

  • Yaşın İlerlemesi : İlerleyen yaşın etkisi ile ciltte kalojen kayıpları başlamaktadır. Aynı zamanda cilt elastikiyetini kaybetmekte ve cildi sıkı tutan yapılar birbirini artık eskisi kadar sıkı tutamamaya başlamaktadır. Dolayısı ile ciltte gevşeme ve kırışıklık meydana gelir.
  • Sigara Kullanımı : Sigara, cildin yapısını bozan ve erken yaşlarda kırışmasına sebep olan en önemli faktördür. Sigara kullanan insanlarda erken dönemde yaşlanma kaçınılmazdır.
  • Genetik Yapı : Genetik olarak cilt kalitesi çok iyi değil ise ciltte kırışmalar erken dönemde başlamaktadır.
  • Stres : Yoğun stres, sağlık üzerinde bir çok sorunları beraberinde getirdiği gibi cilt üzerinde de ciddi sorunlara sebep olmaktadır. Cilt hastalıkları ve kırışıklık en çok görülen etkilerindendir.
  • Beslenme : Beslenme şekli de cilt üzerinde kırışıklara neden olan diğer bir faktördür. Yetersiz, düzensiz ve kötü beslenme aynı zamanda yeterli su tüketimini sağlayamama hem kırışıklıklara hem de akne sorunlarına neden olmaktadır.
  • Çevresel Faktörler : Yaşanılan yerdeki hava kirliği, egzos dumanları, yanlış cilt ürünleri, makyaj, güneş, çok sıcak veya çok soğuk hava şartları cilt üzerinde krıışıklığa sebep olan diğer faktörlerdendir.

Kırışıklık Tedavisi

Cilt üzerinde meydana gelen kırışıklık için tedaviler mümkündür. Bu tedavilerden ilki botox uygulamasıdır.

Botox

Alın – kaş arası – kaz ayakları bölgesindeki kırışıklıklar için en etkili tedavi yöntemi botox uygulamasıdır. Botulınum Toksin Enjeksiyonu ile kırışıklığa sebep olan kasların etkisiz hale getirilmesi sağlanır. Bir nevi o kaslar felç edilir. Uzman ve tecrübeli ellerde yapıldığı zaman herhangi bir zararı yoktur. Cilt üzerinde ütüleme etkisi yaratarak pürüzsüz ve gergin bir cilt imkanı sağlar.

Botox işlemi, 5 dakikada uygulanmaktadır. İşlem, minimum 3 günde , maksimum 9 günde etkisini göstermeye başlamaktadır. 9 ay kalıcılığı mevcuttur. 9 ay sonra botoxun etkisi kaybolmakta ve cilt eski haline geri gelmektedir.

Mezoterapi

Mezoterapi uygulaması, içeriğinde bulunan bir çok vitamin desteği ile cilt üzerinde kırışıklığı düzeltme ve sıkılaştırma özelliğine sahiptir. Özellikle içerisinde bulunan C vitamini ile kolajen miktarını artırarak cilt kalitesini de doğrudan olumlu etkilemektedir.

Mezoterapi uygulaması 3 – 6 seanslar halinde uygulanmakta ve her bir seans yaklaşık 5 dakika sürmektedir. Etkisi 2- 3 hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Ve 6-7 ay boyunca devam etmektedir.

Somon DNA

Somon DNA uygulamasının diğer bir adı da gençlik aşısıdır. Somon balığının DNA’sından gelen güzellik ile ciltte ciddi oranda nemlendirme sağlamaktadır. Nem ihtiyacı sağlanan cilt kırışıklıklara karşı dirençli olmaktadır. Mevcut kırışıkların ise tedavisinde etkili yöntemlerden bir tanesidir.

Somon DNA uygulaması, mezoterapi uygulaması gibi 3- 6 seans olarak düzenlenir. Her bir seanslar arasında 2- 3 hafta zaman dilimi bulunmaktadır. Etkisi 2 – 3 hafta sonraya çıkmakta ve 6 – 7 ay devam etmektedir.

 

 

Kırışıklık Giderme ve Tedavisi

Leave a Reply

Puanınız*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.suleymantas.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/Logo-TR-2.png

15 yıldan fazla deneyimi ile 10.000 ’in üzerinde plastik cerrahi ameliyatını başarı ile gerçekleştirmiş olan Prof.Dr. Süleyman Taş, şu an hastalarını TAŞ Tıp Merkezi nde görmektedir.

Sosyal Medya

4,6 671 reviews