Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizlerle burun estetiği sonrası sürecin nasıl ilerlediğini ve bu süreçte nelere dikkat etmeniz gerektiğini paylaşıyor olacağız. Burun estetiği sonrası iyileşme özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Bu süreci nasıl geçirmeniz gerektiğini anlatmaya başlayabiliriz.

Burun Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Burun ameliyatı sonrası iyileşme ameliyatın ardından 1 yıla kadar geçen süreyi kapsayan bir süreçtir. Bu süreci ameliyat sonrası erken, orta ve geç dönem olarak 3’e ayırabiliriz. Erken dönem ameliyat sonrası ilk haftayı kapsayan süreçtir. Orta dönem ise 7. günden itibaren başlar ve 2. aya kadar sürer. Geç dönem de 2. aydan 1 yıla kadar süren zamanı kapsar. Erken dönemde sık sık doktor kontrolüne gidilir. 2. aydan itibaren iyileşmenin büyük bir kısmı tamamlanır. Fakat bu durum kişiden kişiye göre değişebilir.

Burun ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yazımızın bu bölümünde adım adım ameliyat sonrası dikkat etmeniz gereken süreçleri anlatacağız.

Ameliyattan Hemen Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Ameliyat sonrası ilk dikkat etmeniz gereken şey yatış pozisyonunuzdur. Ameliyat sonrası baş yukarıda ve dizler kıvrık şekilde yatırılsınız. Yatağı düz yaptırmaya çalışmamalısınız. Bu pozisyon şişliklerinizin artmaması için önemlidir.
  • Taburcu olana kadar buz uygulaması yapılmalıdır.
  • Ameliyattan 6 saat sonra su içilmelidir. Mide bulanmıyorsa yemek yenebilir. Çorba ve komposto tarzı yumuşak yiyecekler tercih edilmelidir.
  • Burun eti gibi bir sorun olduğunda bu et burun estetiği ile birlikte alınır ve bu da kanama yapabilir. Bu normal bir durumdur. Kanı emsin diye gazlı bez burun ucuna yerleştirilmelidir.

Taburcu Olduktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Evde de arkanıza yastık/ battaniye koymalı ve oturur pozisyonda 1 hafta ateliniz alınana kadar bu şekilde uyumalısınız.
  • Duş alabilirsiniz, saçlarınızı kuaför usulü arkaya atarak yıkayabilirsiniz. Yüz bölgesine su temas etmemelidir.
  • Yeşil çay ve maydanoz tüketmeniz ödemlerinizin hızlı inmesine yardımcı olacaktır.
  • İlaçlarınızı düzenli kullanmalısınız.

Atel Alındıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Burnun içeriyi nemlendirme fonksiyonu ameliyattan 1 ay sonra geri gelir. O yüzden ateliniz ve tamponunuz alındıktan sonra 2 ay ilaç kullanmalısınız. Bunlardan ilki “Burun Spreyi” (günde 6 defa) diğeri ise “Pomad” (geceleri yatmazdan hemen önce). Burun spreyi günde 6 defa diyorum ama bu en az 6 defa.
  • Burnunuza yumuşak dokunmalısınız. Makyaj yapabilirsiniz. Duşta güzelce temizleyebilirsiniz. Dokunuşlarınız yukarı doğru olmalıdır.
  • Sümkürmek, ıkınmak, öksürmek, eğilmek-kalkmak, ağır bir yük kaldırmak-taşımak kanama riskinizi arttırabilir. Söylenmedikçe bu hareketleri yapmamalısınız.
  • 2 ay gözlük kullanmamalısınız. Güneşlenmenizde, denize girmenizde ya da yüzmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Sadece suya atlamayınız.
  • Yoga, pilates, fitness gibi sporlardan 8-10 hafta uzak durmalısınız.
  • Dişlerinizi yumuşak bir diş fırçasıyla hafifçe fırçalamalısınız.
  • Kontrolleriniz, 2.ay ve 12.ay’dır. Bu kontrolleri aksatmamalısınız.
  • Burnunuza darbe almamalısınız.

Burun Ameliyatı Sonrası Nasıl Beslenilir?

  • Burun ameliyatı sonrası beslenme konusunda yumuşak gıdalar tüketmelisiniz.
  • Burun ameliyatı sonrasında beslenirken, aşırı sıcak ya da soğuk gıdalardan uzak durmalısınız.
  • Burun ameliyatından sonra beslenirken, belli bir süre boyunca aşırı çiğneme hareketi yapmamalısınız. Bununla birlikte sakız çiğnememelisiniz.
  • Aşırı tuzlu gıdalardan uzak durmalısınız.
  • Burun estetiğinden sonra belli bir süre boyunca gaz ve şişkinlik yapan gıdalardan uzak durmalı, soda tüketmemelisiniz.
  • Yaraların iyileşme sürecine olumlu yönde etki gösterdiğinden dolayı, burun ameliyatı sonrası beslenme alışkanlıklarınız içerisine protein ve C vitamini içeren yiyecekleri dahil etmelisiniz.
  • Birey olarak alerjik olduğunuz gıdalardan uzak durmalısınız.
  • Burun estetiği sonrası beslenirken belli bir süre boyunca baharatlı gıdalar yememelisiniz.

Burun ameliyatı sonrası sigara kullanılır mı?
Burun estetiği ameliyatı öncesi sigara kesinlikle bırakılmış olmalıdır. Sigara burun ameliyatı sonrası iyileşmeyi çok kötü yönde etkilemektedir ve iyileşmenin aksamasına neden olmaktadır. Bu yüzden, burun ameliyatı öncesi ve sonrası dönemde sigara içilmemelidir ve içilen alanlardan da pasif içiciliğin oluşmaması için uzak durulmalıdır.


Burun ameliyatı sonrası spor yapılır mı?

Ameliyattan sonra 6 hafta spora izin verilmez. 6. haftadan sonra yürüyüş gibi ufak antremanlar yapılabilir. Futbol, basketbol gibi yakın temas gerektiren ve rakip tarafından darbe alınabilecek sporlarda hastaların maske ile yapmaları ya da iyice iyileştikten sonra yapmaları önerilir. Yüzme ve spor salonu gibi aktivitelere ise 8.haftadan sonra başlanabilir. Ancak bu da yine hastadan hastaya ve yapılmış olan ameliyatın teferruatına bağlı olarak değişmektedir.

Taş Estetik Cerrahi Merkezi olarak burun estetiği sonrası dikkat etmeniz gerekenleri sizlere aktardığımız blog yazımızın sonuna geldik. Bu yazımızda sizinle burun estetiği sonrası burun temizliğini, sigara ve makyaj gibi konuları ve daha pek çok konuyu paylaştık. Sürece dair aklınızda herhangi bir şüphe kalmaması için size detaylı bilgiler verdik. Eğer hala aklınızda bir soru işareti varsa yapmanız gereken tek şey +90 532 056 3693 hatlı numaradan bize ulaşmak ya da burun estetiği hakkında daha kapsamlı bilgileri bulabileceğiniz linke tıklayarak blog yazımızı incelemek!

? Burun Ameliyatı Sonrası En Kötü Senaryo Nedir?

Burun ameliyatı sonrası mutsuzluğa neden olabilecek her şey kötü senaryodur. Yapılacak burun estetiği ameliyatı anestezi içeren bir ameliyat olup tüm aşamaları titizlikle yürütülmelidir. Halkımız arasında “Burun ameliyatı basit bir ameliyattır.” diye bir önyargı olabilir ama her ameliyat, bir cerrahi işlemdir ve her cerrahi işlem maksimum titizlikle yapılması gereken zor bir süreçtir. Ameliyat öncesi detaylı analiz, ameliyat sonrası mutsuzluğu en aza indirmek için yapılabilecek neredeyse tek şeydir. Basında “Burun ameliyatı sonrası komaya girdi.” şeklinde gazete manşetleri ve haberler görmek mümkündür. Bu da aslında burun ameliyatının ehemmiyetini ortaya koyan bir şeydir. Ancak şunu da unutmamak lazım burun ameliyatı değil, başka bir sebepten dolayı da başımıza gelip o ana kadar hiç patlak vermeyen bir durum, geçireceğiniz ameliyat esnasında patlak verip, olayı ameliyata bağlıymış gibi gösterebilir. Bazı nadir durumlar tahlillerde saptanmayabilir. Milyonda 1 ya da 100.000 de 1 görülen şeyler bizim başımıza gelebilir. Bu tarz olabilecek durumları inkar etmek dürüstçe olmaz. Yaptığımız iş riskli bir iştir ve hastaların bu konuda bilgilenip riskleri kabul etmiş olması ile ancak bu işler yapılabilir. Daha fazla bilgi için; Yanlış Burun Estetiğinin Sebepleri ve Sonuçları

? Burun Ameliyatı Sonrası Masaj Ne Zaman Yapılır?

Burun estetik ameliyatı sonrası masaj, bakım çeşitleri arasında yer almaktadır. Kesinlikle doktorun söyledikleri doğrultusunda yapılması gereken burun masajının ana amacı ödem ve şişlik iyileşme sürecini olumlu yönde etkilemektir. Ameliyattan sonra ortalama olarak 2 ay boyunca günde 20 dakika civarında doğru yöntemlerle masaj yapılmalıdır.

? Burun Ameliyatı Sonrası En İyi Senaryo Nedir?

Burun estetiği ameliyatı ile kişinin dış görünüşünü etkileyen sorunların düzeltilmesi, hastanın özgüveninin artması ve sosyal yaşantısında daha etkili, iş hayatında daha başarılı olmasını sağlayabilir. Sağlıklı bir kişide iyi planlanmış, iyi ellerde yapılmış, ameliyat sonrası komplikasyon da görülmemiş ise bu beklenen güzel senaryoya ulaşmamak için bir engel yoktur.

? Burun Ameliyatı Sonrası Kaç Gün Rapor Verilir?

Burun ameliyatından sonra kaç gün rapor verileceği yapılan cerrahi müdahalenin türü ve kapsamına göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 10 gün rapor verilmektedir. Doktorun ihtiyaç görmesi halinde rapor süresi uzatılabilmektedir.

? Burun Ameliyatı Sonrası Tampon Kaç Gün Kalır?

‘Burun ameliyatı sonrası tampon ne zaman çıkarılır?’ ameliyat sonrasına yönelik en sık sorulan sorular arasında bulunmaktadır. Burun ameliyatı esnasında burun içine yerleştirilen silikon ve ortası delik olan tamponlar, ameliyattan 1 hafta sonra çıkarılmaktadır. Teknolojinin etkisi ile burun ameliyatları ve burun formu için özel tasarlanan bu silikon tamponlar, geçmişteki burun ameliyatlarına nazaran daha konforlu istirahat süreci sağlamaktadır.

? Tamponların Çıkarılması Canı Yakar mı?
Rinoplasti sonrası iyileşme süresi yapılan ameliyatın kapsamına, uygulanan tekniğe göre değişebilmektedir. Atel ve tamponlar 1 hafta sonra alınmaktadır. Doktorun tavsiye ettiği süre boyunca yatış pozisyonu gibi detaylara dikkat edilir. Genellikle ilk 7-10 günün ardından kişi normal sosyal yaşantısına dönebilecek kadar iyileşme gösterir. Ancak bu süreç sonrasında her ne kadar sosyal yaşantısına geri dönse de hasta burnunu doktor tavsiyeleri doğrultusunda korumaya devam etmelidir.

? Burun Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?
Atel ve tamponların çıkarılması kesinlikle ağrılı veya acılı bir süreç değildir. Ameliyat esnasında burun üzerine yerleştirilen atel, güçlü yapıştırıcılar sayesinde burun üzerinde durmaktadır. Atel çıkarılırken hasta ağrı veya acı hissetmez. Daha fazla bilgi için; Burun Estetiğinde Tampon Korkusuna Son

? Burun Estetiği Sonrası Burun Ucu Kalkıklığı Ne Zaman İner?
Ameliyat sonrası burnunuzun ilk şeklini görmezsiniz. Burun ucu kalkıklığı ay ay değişim göstererek düzelmeye başlar. Fakat burun ucu kalkıklığının tam olarak inmesi 1 yılı bulabilir. 1 yıl sonra ise burun ucu kalkıklığı tamamen inmiş ve burun şekli yerine oturmuş olur.

? Burun Ameliyatı Sonrası Tam Şekil Ne Zaman Belli Olur?
Kapalı ve atravmatik teknik ile yapılan burun ameliyatından sonra burunda meydana gelen şişlik ve ödemler burnun nihai görüntüsünü etkiler. Bu şişlik ve ödemler genellikle 2 ay içerisinde iyileşmektedir. Bununla birlikte burun asıl görünümüne ameliyattan sonraki 1 yılın ardından kavuşmaktadır. Dolayısıyla ‘Burun estetiği sonrası burun ucu kalkıklığı ne zaman iner?’ sorusunun yanıtını da ortalama 1 yıl olarak verebiliriz.Burun Estetiği Yüzü Ne Kadar Değiştirir?: Burun, bildiğiniz üzere tam olarak yüzün ortasında yer almaktadır. Dolayısıyla burunda yaşanan en ufak bir değişiklik, suratın çehresini değiştirmektedir. Ancak bu değişim estetik doktorunuzun hünerlerine bağlı olarak olumlu yönde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla bu konuda korkmanıza gerek olan bir durum yoktur.Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? isimli yazımızı okuyarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.
? Burun Estetiği Sonrası Nefes Alma Ne Zaman Düzelir?
Burun estetiği sonrası nefes almak her zamankinden zor olabilir. Bu durumun iyileşmesi sağlıklı olan durumdur. Fakat bu durum geçmiyorsa revizyon burun estetiği gerekebilir. Çünkü müdahale sonucu nazal valv darlığı meydana gelmiş olabilir. Bu yüzden estetik cerrah ile iletişim halinde kalınmalı ve süreç takip edilmelidir.

? Burun Ameliyatı Sonrası Burun Tıkanıklığı Olur mu?
Ameliyat sonrası burun tıkanıklığı oluşabilir. Bunun sebebi burnun dışarısının şişmesi gibi burnun içerisinin de şişmesinden kaynaklanır. Burun şişliklerinin inmesi ile burun tıkanıklığı da ortadan kalkacaktır. Burun şişliklerinin inmesine rağmen devam eden tıkanıklarda ise endoskopik muayene ile nedenin saptanması gerekir. Eşlik eden alerji durumlarında daha sık görülen bu durumu kontrol altına almak için hap ve sprey tedavisi gerekebilir.

? Burun Ameliyatı Sonrası Ağrı Olur mu?
Estetik ameliyat sonrası ağrı artık neredeyse olmamaktadır. Ancak kişinin ağrı eşiğine çok bağlıdır. Eğer ağrı eşiği düşük biri iseniz ameliyat sonrası sizin ağrılı olacaktır. Ağrı eşiği normal ve yukarıda olan hastalar ise ameliyat sonrasını çok konforlu olarak tarif etmektedir.
? Burun Ameliyatı Sonrası Ağrı Ne Zaman Geçer?
Kapalı ve atravmatik teknik ile yapılan burun ameliyatı ağrılı bir süreç yaşatmamaktadır. Ancak kişinin ağrı eşiği düzeyine göre de değişebilir. Özellikle hastanın ağrıyı olumsuz etkileyici bir enfeksiyonu ya da başka bir hastalığı yoksa yoğun ağrılara nadiren denk gelinir. Öte yandan ameliyat sonrasında anestezinin etkisinin geçmesinin ardından doktorunuz ağrı önleyici gerekli ilaçları size tavsiye edecektir. Dolayısıyla ağrı ile ilgili korkulacak bir durum bulunmamaktadır.

? Burun Ameliyatından Sonra Kanama Olur Mu?
Burun estetiği ameliyatı sonrası ilk 24 saat kanama oluşması görülebilir. Burada önemli olan kanamanın aktif bir kanama mı yoksa eski kanın dışarı akması mı olduğunun ayrımının yapılmasıdır. Aktif kanama ise önlem alınması gerekir. Eski kanın dışarı akması durumu ise sadece pansuman ile takip edilebilir. Burun ameliyatından 24 sonra oluşan kanamalar ise daha dikkatli değerlendirilmelidir. Burun ameliyatı sonrası oluşan kanamalarda hastanın doktor ile temasa geçmesi istenir. Burun ameliyatı bir ameliyat olup, anestezi (narkoz) alınmasını içerir. Böyle bir müdahaleden sonra ilk 24 saat hastanede gözlem altında kalmakta fayda vardır. Bu tarz ameliyat sonrası oluşabilecek durumlarda hastanın hali hazırda gözlem altında olması hızlı müdahale edilmesini sağlar.

? Burun Ameliyatı Sonrası Koku Kaybı Yaşanır mı?
Evet, burun ameliyatı sonrası koku kaybı yaşanabilmektedir. Ancak bu durum kısa dönemde yaşayabileceğiniz bir durumdur. Burun ameliyatı esnasında burun içerisine silikon tamponlar yerleştirilir. Bu tamponların ortası deliktir ve ameliyat sonrasında da nefes almaya devam edebilirsiniz. Ancak bu tamponların delikleri burun içerisinde biriken sıvılar tarafından kapanabilmekte ve koku alamama durumu başlamaktadır. Geçici bir durumdur. Tamponlar alındıktan sonra koku alma yetisi geri gelmektedir. Çok nadir de olsa koku kaybı kalıcı olabilmektedir. Bu durumda doktor tercihiniz son derece önemlidir.

? Burun Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?
Burun estetik ameliyatı sonrası iz kalıp kalmaması durumu ameliyatta kullanılan tekniğe bağlıdır. Açık teknik ile yapılan burun ameliyatlarında burun ucunda kesi açılır. Bu yüzden ameliyat sonrası burunda iz kalması muhtemeldir. Ancak kapalı teknik ile gerçekleştirilen ameliyatlarda burunda iz kalması gibi bir durum söz konusu olmaz. Nitekim TAŞ Estetik Cerrahi Merkezi olarak bizim de kullandığımız kapalı teknik ile yapılan ameliyatlarda burun ucunda kesi olmaz. Ameliyat burun delikleri içerisinden gerçekleştirilerek ameliyat sonrası oluşabilecek izlerin önüne geçilir. Daha fazla bilgi için; Burun Estetiği Ameliyatından Sonra İz Kalır mı?

? Burun Ameliyatı Sonrası Psikolojik Durum Nasıldır?
Burun estetiği ameliyatı sonrası psikolojik durum ameliyat öncesi yapılan hazırlık ile doğru orantılıdır. Hasta ameliyat öncesi yeteri kadar kendini mental olarak hazırlamış ve kendisini ne bekleyeceği konusunda telkin etmiş ve ameliyat sürecine heyecanlı girmemiş ise ameliyat sonrası da rahat bir psikoloji ile devam eder. Ameliyat öncesi oluşan gerginlikler ise ameliyat sonrasının psikolojik olarak zor geçmesine neden olur. Kimi hasta bilinç altında aslında değişmek istemez ya da değişmekten korkar. Bu hasta grubu ameliyat sonrası oluşan şekil değişikliğini kabul etmeyebilir. Ameliyat öncesi bu hastaların tespit edilip hazır olmadan ameliyata alınmaması hem doktorun hem de hastanın açısından en hayırlısı olacaktır. Burun Estetiğinin Psikolojik Faydaları yazımızı okuyarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

? Burun Ameliyatı Sonrası Fiziksel Durum Nasıldır?
Burun ameliyatı sonrası ister istemez bir miktar ameliyat olunduğu hissedilecektir ve günlük aktiviteler kısıtlanacaktır. Günlük aktivitelerin kısıtlanması bir yandan yara iyileşmesinin hızlı devam etmesi için gereklidir de! Kısıtlanma 7. günden sonra azalacaktır ve hasta yavaş yavaş eski aktivite performansına ulaşacaktır.

? Burun Ameliyatı Sonrası Temizlik Nasıl Yapılır?
Burun ameliyatı sonrası erken dönemde tuzlu su sprey kullanılır. Bu su ile burun günde 5 kez yıkanmalıdır. Böylece burunda sümük birikmez ve eski kabuklar ile pıhtılar temizlenir. Gece nemlendirici krem sürülmelidir. Burun ameliyatı sonrası erken dönemde sümkürme basıncı arttıracağından önerilmez. Ancak 7.günden sonra tek parmak ile bir burun deliği kapatılarak diğer burun deliğinden sümkürme yapılabilir. İlk haftadan sonra hastalar burnuna normal musluk suyu çekerek temizlik yapabilirler. Ancak yine burunlarını parmak ile karıştırmamaları gerekir. Burun ameliyatı sonrası 7.gün ile 2.ay da burun temizliği, ağırlıklı olarak kulak çöpü ile nazik bir şekilde yapılmalıdır. Burun ameliyatından 2.ay sonra ise, hasta normal bir şekilde burnunu temizlemeye başlayabilir.

? Burun Ameliyatı Sonrası Masaj Yapılır mı?
Burun estetiği ameliyatı sonrası şişliklerin daha erken çözülmesi için masaj yapılması oldukça faydalıdır. Bu masajı ameliyatı yapan doktorunuzun söylemesi gerekir. Ameliyat esnasında yapılan işlemlerin bilinmesi masajı tariflerken önemlidir. Burun estetiği ameliyatı sonrası yapılacak masajın içeriği; kemik dokuya, kıkırdak dokuya, yama konulmuş dokuya, kesi yapılmış dokuya ya da yumuşak dokuya yapılmasına göre değişir. Bu yüzden ameliyatı yapan doktorun belirlemesi gerekir. Burun tabanına, burun sırtına ve burun ucuna ayrı ayrı gösterilecek olan burun masajı günde 20 dakika kadar bir süre yapılabilir. Bu masaj her gün yenilenerek, 2 ay boyunca devam ettirilebilir. Sabah uyandığımızda burun şişlikleri maksimum olacağından, sabah burun masajı yapılması faydalı olacaktır. Akşam yatmadan ise burun şişlikleri en az halini alır. Bu esnada da yine masaj yapılması burnun gerçeğe yakın boyutunu tanımasını kolaylaştırabilir. Burun ameliyatından 2 ay sonra yapılacak kontrol muayenesi ile burun masajının devam etmesi istenebilir ya da sadece şiş bulunan bölgelere sınırlandırılabilir. Detaylı Bilgi İçin Yazımızı Okuyabilirsiniz; Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Masaj

? Burun Ameliyatı Sonrası Şişlik ve Morluklar Nasıl Geçer?
Burun ameliyatı sonrası yüz ve göz çevresindeki şişlik ve morlukların geçme süreci doğal yollardan olur. Bunun için ek bir müdahale yapılmaz. Hastanın bu süreci minimuma indirebilmesi için doktorundan aldığı tavsiyelere harfiyen uygulaması gerekmektedir. Göz çevresinde oluşan şişlik ve morluklar 3-4 gün gibi kısa bir süre içerisinde geçer. Ancak burun içine operasyon yapıldığından burundaki ödemlerin geçmesi için hastaların sabırlı olmaları gerekmektedir. Kapalı ve atravmatik teknik ile yapılan ameliyatlarda burundaki şişlikler ameliyattan sonraki 2 aylık süreçte büyük ölçüde geçer. Toplamda 1 yıl içerisinde ise burunda meydana gelen şişmeler tamamen iner ve burun nihai görünümüne kavuşur.

? Burun Estetiği Sonrası Yeniden Estetik ve Fiziksel Bozukluk Yaşanır mı?
Burun estetiği sonrası dikkat etmeniz gerekenlere uymalı ve doktorun söylediklerine kulak vermelisiniz. Burun estetiği sonrası dikkatli olmayan kişilerde problem görülebilir. Bunun yanı sıra iyi bir rinoplasti ameliyatı geçirmeyen kişiler revizyona ihtiyaç duyacaktır.

? Burun Ameliyatından Kaç Gün Sonra Normal Yatabilirim?
? Burun Ameliyatı Sonrası Burun Tıkanıklığı Ne Kadar Sürer?
? Burun Ucu Ne Zaman Oturur?
? Burun İçi Dikişleri Ne Zaman Düşer?
? Burun Ameliyatından Sonra Kaç Gün Buz Konulur?
? Burun Ameliyatı Sonrası Deniz Suyu Ne Kadar Süre Kullanılır?
? Burun Ameliyatından Kaç Gün Sonra Yüz Yıkanır?
? Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Sertliği Ne Zaman Geçer?
? Burun İçi Kabuklanma Ne Zaman Geçer?
? Burun Ameliyatı Sonrası Burun Ucu Kalkıklığı Ne Zaman İner?
? Burun Ameliyatı Sonrası Ses Değişimi Olur mu?
? Rinoplasti Sonrası Ödem için Ne Yapmalı?

Leave a Reply

Puanınız*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.suleymantas.com.tr/wp-content/uploads/2024/02/Logo-TR-2.png

15 yıldan fazla deneyimi ile 10.000 ’in üzerinde plastik cerrahi ameliyatını başarı ile gerçekleştirmiş olan Prof.Dr. Süleyman Taş, şu an hastalarını TAŞ Tıp Merkezi nde görmektedir.

Sosyal Medya

4,6 671 reviews